MVÜK Cafe: Villamosenergia tárolás lehetőségei és jelentősége napjainkban

EPS-Connect
EPS-Connect

Nagy örömmel és hatalmas érdeklődéssel övezve adtunk helyt a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜK) Cafe Ipari Klub 2023. januári rendezvényének az EPS-CONNECT INTERNATIONAL Zrt-nél! A Cafe-t  Hackenberger Erika – vezérigazgató nyitotta meg, majd Ecsedi Péter – innovációs vezetőnk a lakossági, kkv és nagyvállalati naperőműves felhasználásáról és a villamos energia tárolásról tartott interaktív bemutatót. A Power Charge villamos energia tároló rendszerek szakmai elemzése után, Földesi Zoltán kereskedelmi vezetőnk valóban röviden összefoglalta, amit az elektromos autótöltőinkről dióhéjban tudni érdemes. Kifejezetten nagy öröm volt számunkra, hogy ipari energia tárolásról elsőként, a piacot jóval megelőzve, szolgálhattunk konkrét, kézzel fogható információkkal.

A Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége (MVÜKinspirációt, tudásmegosztást, tapasztalatcserét, üzleti kapcsolatokat, és egy pezsgő üzleti közösséget jelent; melynek Ipari klubjának az idei első ipari kötődésű termékgyártók, kereskedők és szolgáltatók felsővezetői találkozójának adhattunk otthont. A kizárólag ipari cégek felsővezetői számára létrehozott MVÜK Ipari Klub rendezvényekkel elsődleges célunk, hogy egy jelentős ipari fókuszú üzleti közösséget hozzunk létre, ahol a kapcsolatok alapja a tudás, a tapasztalat, az inspiráció és a kihívások közös megoldása. Eseményeinken minden alkalommal kiemelten foglalkozunk egy adott, iparhoz köthető témával, mostani témánk a Villamosenergia tárolás lehetőségei és jelentősége napjainkban!

Az energiatárolás egyre inkább felértékelődik napjainkban úgy nemzetgazdasági, mint ipari vagy éppen lakossági szinten. Megfigyelhető tendencia, hogy most már nem csak a mérnökök, de a politikai döntéshozók is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az energiatárolási megoldásokra. Részben a fosszilis tüzelőanyagok környezeti hatásai, részben pedig az energiahálózatok kapacitásával és rugalmasságával kapcsolatos aggályok miatt. De vajon merre halad az energiatárolás? Milyen jövőbeni megoldások kínálkoznak a jelen problémáira és melyek azok, amelyek már most is elérhetőek? Egyáltalán milyen fajtái vannak az energiatárolásnak és miért mondjuk azt, hogy az energiatárolás a biztonságunk záloga? MVÜK Café eseményünkön többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat szakértőinkkel.

Témagazdák: Hackenberger Erika – vezérigazgató, Ecsedi Péter – ügyvezető

MVÜK házigazda: Orbán Zsuzsanna – üzletfejlesztési specialista, MVÜK Zrt.

Helyszín: EPS-Connect Irodaház, 1131 Budapest, Dolmány utca 9.

Időpont: 2023. 01. 19-e csütörtök

   • Milyen rendszerek érhetőek el, és telepíthetőek napjainkban?

   • Mit mutatnak az elektromos energiatárolók gazdaságossági mutatói, miért éri meg beruháznunk?

   • Milyen jogszabályi háttérrel kell számolnunk lakossági, kkv és nagyvállalati naperőműves felhasználás esetén?

   • Segítünk dönteni: vajon tényleg szükségünk van nekünk erre, esetleg szinte már kötelező beruháznunk az energiatárolásba? Milyen eszköz szükségesek mindehhez?

   • Mi a különbség a szigetszerű és a visszwattos rendszerek között? Melyiket miért és mikor alkalmazzuk?

  Megosztás:

  Facebook
  Twitter
  Pinterest
  LinkedIn

  Korábbi bejegyzések

  Az energiatárolás jövője konferencia és kiállítás 2024

  Az energiaárak kiszámíthatatlansága, valamint az elszabaduló infláció miatt a vállalkozások és a háztartások alternatív energiaellátása 2022-ben a figyelem középpontjába került. Ez a turbulencia 2024-ben is folytatódik, ezért manapság az olcsó, zöld energia megtermelése mellett, egyre hangsúlyosabban kerül szóba a villamos energia tárolásával kapcsolatos megoldások kérdése.

  Cégünk megkapta az ISO 9001 Tanusítványt

  Az EPS-Connect International Zrt. örömmel jelenti be, hogy megkapta a Certop ISO 9001 Tanusítványt. Ez egy jelentős mérföldkő a fejlődésünkben, és arra szolgál, hogy elismerje és megerősítse a minőségközpontú megközelítésünket.